nedelja, 10. maj 2020

8. teden (11. 5. - 15. 5. 2020)

  daytime window creep

Hello!



How are you?  Nekateri ste mi že poslali videoposnetke vaših govornih nastopov, ki so bili zelo dobri. Kdor še ni, naj mi posnetek pošlje ta teden ali pa boste potem govorni nastop izvedli v šoli. Sami se odločite, kaj vam bolj odgovarja.


V prejšnjem tednu ste spoznali zgodbo the Elves and the Shoemaker. Katera oblačila sta čevljar in njegova žena sešila palčkom?


  • Na povezavi se nahaja kar nekaj posnetkov Steve and Maggie, ki govorita o oblačilih. Lahko si ogledaš enega ali pa kar vse. Poskušaj si zapomniti čim več besed za oblačila. Klikni tukaj
  • Oblikovala sem slikovni slovar oblačil, ki si jih oglej na povezavi. Nekaj oblačil že poznaš. Klikni na vsako oblačilo, da boš slišal, kako se pravilno izgovori. Ime vsakega oblačila nato tudi dvakrat glasno ponovi. 
  • Slikovni slovar natisni in ga prilepi v zvezek. Najdeš ga tukaj. Če nimaš možnosti tiskanja, nariši v zvezek oblačilo in zraven napiši angleško ime. 
  • Igraj igrico ''Obleci Steva''. Poslušaj Maggie, ki pove kakšno je vreme, nato pa tudi, kaj ima oblečeno Steve in klikni na ustrezno oblačilo. Igro najdeš tukaj

***NEOBVEZNE DODATNE NALOGE

1. Slušno razumevanje

2. Bralno razumevanje

Če bo vse po sreči, se prihodnji ponedeljek že vidimo v šoli. Se že zelo veselim! 

Bitmoji Image

Teacher Tina




Ni komentarjev:

Objavite komentar