nedelja, 3. maj 2020

7. teden (4. 5. - 8. 5. 2020)


Clientmoji

Dragi tretješolci!



Počitnice so za nami in upam, da ste jih preživeli lepo, si odpočili in si nabrali energije za nadaljnje delo. 

V tednu pred počitnicami smo zaključili z obravnavo hiše in prostorov v njej. V naslednjih nekaj urah boš spoznal zanimivo pravljico in oblačila. 
Vendar ne pozabi na govorni nastop. Če si že pripravljen, se lahko posnameš in mi posnetek pošlješ na elektronski naslov tina.campa@os-brinje.si. Govorni nastop bo ocenjen. 



  • Poslušaj pesem in se ob poslušanju dobro razmigaj. V posnetku boš videl različne oblike gibanja. Med gibanjem bodo na posnetku tudi rime. Če se dve besedi rimata, se gibaš naprej, če se besedi ne rimata, zmrzneš (freeze). Pesem se nahaja tukaj


THE ELVES AND THE SHOEMAKER

The Elves and The Shoemaker | Stories for Kids

  • Poslušal boš pravljico o čevljarju in palčkih (The elves and the shoemaker). Pravljica govori o revnem čevljarju in njegovi ženi, ki izdelujeta usnjene čevlje. Ker sta zelo revna, jima ostane le še en kos usnja. Čevljar zvečer izreže usnje, zjutraj pa se na njegovi mizi znajde par čevljev. Le kdo mu jih je naredil? Da boš lažje razumel zgodbo, si oglej besede, ki jih boš našel v zgodbi. Besede se nahajajo tukaj. Poslušaš jih tako, da z miško klikneš na posamezno sličico. In ne pozabi vklopiti zvočnikov. 
  • Sedaj, ko si spoznal besede, je čas da prisluhneš pravljici. Če je potrebno, jo poslušaj večkrat. Pravljica je tukaj
  • Si uspel ugotoviti, kdo je naredil čevlje? Res je, to so bili palčki. Ko je čevljar prodal ene čevlje, je dobil veliko denarja, zato je lahko naredil dvoje. Kar naenkrat je postal zelo bogat. Ker ga je zanimalo, kdo mu šiva čevlje, sta ponoči z ženo pokukala v delavnico in videla pridne palčke, ki izdelujejo čevlje. Vendar so bili palčki brez oblačil in jih je zelo zeblo. Čevljar in njegova žena sta jim sešila oblačila. 
  • V zvezek napiši naslov THE ELVES AND THE SHOEMAKER in ilustriraj najljubši prizor iz zgodbe.
  • Utrjuj nove besede iz pravljice.

***DODATNA NEOBVEZNA NALOGA:
  • Oglej si risanko The Elves and the Shoemaker. Risanka se malo razlikuje od pravljice, ki si si jo ogledal. Najdeš razlike? Eno ti zaupam kar jaz. V risanki imajo palčki oblečena stara oblačila in niso brez oblačil kot v naši pravljici. Katere razlike še najdeš? 
Have a nice week! 

Teacher Tina

Ni komentarjev:

Objavite komentar